Przyczyną zaparć może być choroba przewodu pokarmowego, wymagająca zdiagnozowania i leczenia, jednak najczęściej winowajcami są: nieregularny tryb życia i ciągły pośpiech, obciążenia psychiczne w pracy i życiu rodzinnym, nieprawidłowe żywienie oraz stałe powstrzymywanie się od wypróżnienia. W zwalczaniu zaparć skuteczne są metody niefarmakologiczne. W niniejszym poradniku Czytelnik znajdzie rady, jak zmienić dietę i tryb życia, jakich potraw należy unikać oraz z jakich produktów spożywczych przyrządzać posiłki, by pozbyć się zaparć.
Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia.
Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia.
Szczegóły
Tytuł: Zaparcia. Porady lekarzy i dietetykówPodtytuł: Porady lekarzy i dietetyków
Autor: Jarosz Mirosław, Dzieniszewski Jan
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Kod paskowy: 9788320032864
ISBN: 8320032865
Języki: polski
Ilość stron: 164
Format: 15x21cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.21 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Ordynacja podatkowa. Komentarz
LexisNexis
Dziki tymianek
Książnica
Wyspa skarbów
Rytm
Gdybym nie pomyliła psów
Zakamarki
Podwójna gra
Jaguar