Tego jeszcze nie było: męskie gotowanie w wydaniu Dwóch Sióstr!
Ozory wołowe z remulada? z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, pieczone uszy wieprzowe z paprykową zasmażką? To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała ? szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron ? szef kuchni restauracjo-baru Solec 44.
Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół czy tatara, a Pan Sandacz, czyli Dariusz Wolszczak, poleca między innymi flaki z lina i swoją słynną zupę rybną. I jeszcze barman, czyli Julian Karewicz, serwuje oryginalne drinki, w tym ? ogórkowy gin i rabarbarowe mohito.
Razem to 100 smakowitych przepisów ? prawdziwie męska kuchnia. A do tego panowie okraszają przepisy barwnymi opowieściami. Jakby siedziało się z nimi przy stole.
Szczegóły
Tytuł: Suwała, Baron i inniAutor: Paweł Suwała, Aleksander Baron, Grzegorz Kwapniewski, Julian Karewicz, Dariusz Wolszczak
Wydawnictwo: Dwie Siostry
ISBN: 9788363696757
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 330
Format: 22.8x28.8
Oprawa: Twarda
Waga: 1.585 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Oto jest Nowy Jork
Dwie Siostry
Przekroje: owoce i warzywa
Nasza Księgarnia
Betonoza
Jak się niszczy polskie miasta
Jak się niszczy polskie miasta
Wydawnictwo Krytyki Politycznej
Gorzko, gorzko
Znak
Pieniądze dla początkujących
Papilon