Hamburgery. 50 łatwych przepisów

Olesiejuk

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 18x22.5 cm
  • Oprawa: oprawa twarda
Wysyłka:
Pojutrze (poniedziałek 2025-02-24)
Sugerowana cena
27,90 PLN
Nasza cena
25,37 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 25,37 zł



`Hamburger`, `stek po hambursku` czy `mielony stek` – to tylko kilka z nazw, pod którymi kryje się płaski kotlet mielony, najczęściej zamknięty w kanapce. Chociaż najpierw zdobył popularność w Stanach Zjednoczonych Ameryki, by stamtąd rozprzestrzenić się na cały świat, w rzeczywistości wywodzi się z Europy. Wedle przekazów, hamburger był pierwotnie sztuką mięsa wołowego (lub kiełbaską wołową) smażoną na maśle i podawaną na kromce przyprawionego chleba. W takiej postaci podawano go żeglarzom w Hamburgu i właśnie dzięki niemieckim imigrantom z tego portowego miasta trafił do Ameryki.

Ta książka podzielona jest na pięć części, które mają nam dostarczyć inspiracji do tworzenia najrozmaitszych hamburgerów – poczynając od najprostszych i tradycyjnych receptur, aż po nowe, kreatywne przepisy charakteryzujące się oryginalnym połączeniem składników.

Producent:
Dressler Dublin sp. z o.o
ul. Poznańska 91
05-850 Ożarów Mazowiecki (PL)
tel: +48 22 733 50 00
email: wydawnictwo@dressler.com.pl


Szczegóły

Tytuł: Hamburgery. 50 łatwych przepisów
Autor: Cinzia Trenchi
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327434210
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 128
Format: 18x22.5 cm
Oprawa: oprawa twarda
Waga: 0.482 kg

Recenzje