Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy
i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska, Podlasie.
Dzięki naszej książce Czytelnik może mieć całą kulinarną Polskę na własnym stole.
Książka:
zawiera niemal sto przepisów zainspirowanych tradycją kulinarną z regionów całej Polski zupy, dania główne, desery, przysmaki;
ukazuje specyfikę kulturową i kulinarną wybranych regionów naszego kraju święta i imprezy związane z tradycją kulinarną danego obszaru;
prezentuje efektowne zdjęcia potraw, przysmaków i z regionów;
dostarcza różnorodnych inspiracji do stworzenia własnych dań i kosztowania swojskich potraw o niezliczonych smakach.
Szczegóły
Tytuł: Polska kuchnia regionalnaWydawnictwo: PWN
ISBN: 9788377059203
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 160
Format: 21.0x24.5cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Sezamkowy Zakątek 12 Farma Grovera
Media Service Zawada
Ukryte terapie
Czego ci lekarz nie powie
Czego ci lekarz nie powie
Egida Halina Kostka
Ogród księżycowy
Filia
Dobre bakterie
Feeria
Joga bez napinki
Helion
Joga śmiechu Droga do radości
Zacharek Dom Wydawniczy