Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny – podstawy przetwórstwa żywności.
Zawiera wyjaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności oraz podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz zagadnienia normalizacji w Polsce i w Unii Europejskiej. Podano ogólną charakterystykę bazy surowcowej przetwórstwa spożywczego, omówiono różne rodzaje opakowań stosowanych do żywności, jej jakości, skażenia i zanieczyszczenia oraz dodatki do żywności i rodzaje produktów spożywczych.
Szczegóły
Tytuł: Technologia żywności. Część 1Podtytuł: Podręcznik dla technikum
Autor: Mieczysław Dłużewski, Jadwiga Chuchlowa, Karol Krajewski, Włodzimierz Kamiński
Wydawnictwo: WSiP
Seria: TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI
Kod paskowy: 978830207847702
ISBN: 8302078476
Kategoria: Podręczniki
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Rok wydania: 2003
Ilość stron: 240
Format: 16 x 23
Oprawa: broszura
Waga: 0.34 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Ala Makota. Zakochana 2
Świat Książki
Korniszonek
Inwestycje
Podstawy wiedzy o filmie
SŁOWO/OBRAZ TERYTORIA
Balzakiana
W.A.B.
Bezpieczna przystań
Harlequin