Podręcznik jest przeznaczony do nauki przedmiotu technologia i towaroznawstwo na poziomie technikum.
Zawiera wiadomości z zakresu klasyfikacji i znakowania towarów, podstaw procesu produkcyjnego i jego powiązań z jakością wyrobów. Omówiono w nim podstawy normalizacji oraz systemy zapewnienia jakości, zasady certyfikacji i akredytacji w Polsce i na świecie. Zapoznaje ucznia z prawami i obowiązkami konsumenta i sprzedawcy oraz z gospodarką opakowaniową, zasadami transportu i magazynowania, metodami przedłużania wartości użytkowej towarów oraz z właściwościami towarów (w tym produktów spożywczych).
Publikacja zastępuje książkę Haliny Rawdanowicz "Ogólne wiadomości z towaroznawstwa".
Szczegóły
Tytuł: Technologia i towaroznawstwoPodtytuł: Podręcznik dla technikum
Autor: Urszula Łatka
Wydawnictwo: WSiP
Seria: TOWAROZNAWSTWO
Kod paskowy: 978830208784401
ISBN: 830208784X
Kategoria: Podręczniki
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Rok wydania: 2003
Ilość stron: 144
Format: 16 x 23
Oprawa: broszura
Waga: 0.215 kg