Lukier - spektakularne budynki, modne pracownie, głośni architekci. Mięso - architektura, z którą obcujemy na co dzień, tysiące budynków, placów i pomników, w polskich miastach i miasteczkach. Lukier przyciąga, dużo się o nim mówi i pisze, a jeszcze więcej fotografuje, ale to tylko wierzchnia warstwa. Co jest pod spodem? Jaki jest stan posiadania polskiej architektury niemal po ćwierć wieku po upadku komunizmu? Przed jakimi wyzwaniami stoimy? Co się udało, a co jest naszą porażką??
Szczegóły
Tytuł: Lukier i mięsoAutor: Grzegorz Piątek, Jarosław Trybuś
Wydawnictwo: Stowarzyszenie 40 000 Malarzy
ISBN: 9788365245014
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 368
Format: 11.5x16.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.302 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Podręcznik dla aktorów
Wojciech Marzec
Pełnia architektury
Karakter
Odczuwanie architektury
Karakter
Myśląca dłoń
Instytut Architektury
Gumka chlebowa Koh-I-Noor
Koh-I-Noor
Szkicownik klasyczny A4, 80 kartek (324480)
Koh-I-Noor
Ołówek automatyczny VERSATIL 5201
Koh-I-Noor
Krucyfiks
Sonia Draga