Piekarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych. Część 1

WSiP

  • Rok wydania: 2004
  • Format: 14 x 20
  • Oprawa: broszura
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
0 PLN
Nasza cena
16,90 PLN



Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód: piekarz.

W części pierwszej opisano przygotowanie surowców piekarskich do produkcji oraz przetwarzania ich na półprodukty, tj. ciasto pszenne, żytnie, mieszane. Omówiono poszczególne fazy produkcji różnych gatunków pieczywa oraz towarzyszące im procesy i operacje technologiczne. Podano podstawowe wiadomości dotyczące klasyfikacji mąki oraz teorii wytwarzania ciasta. Jako materiał uzupełniający umieszczono na końcu książki 61 tabel technologicznych, w których podano ilość stosowanych surowców oraz tzw. sposoby prowadzenia ciasta na produkowane gatunki pieczywa.

Szczegóły

Tytuł: Piekarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych. Część 1
Autor: Antoni Reński
Wydawnictwo: WSiP
Kod paskowy: 978830202371204
ISBN: 830202371X
Kategoria: Podręczniki
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Rok wydania: 2004
Ilość stron: 260
Format: 14 x 20
Oprawa: broszura
Waga: 0.285 kg

Recenzje