Kto nam podkłada świnię?
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o jedzeniu z supermarketów i ekożywności

Znak

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 14.4x20.4
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
36,90 PLN
Nasza cena
25,89 PLN
Oszczędzasz 30%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Przestałeś jeść frytki i czipsy, bo uwierzyłeś, że dostaniesz od nich raka Znów wydałeś kupę pieniędzy na jajka z eko hodowli, bo są zdrowsze od tych ze sklepu Stosujesz się do wszystkich rad speców od zdrowego żywienia, a wcale nie jesteś ani zdrowszy, ani szczęśliwszy Jeśli odpowiedziałeś twierdząco na któreś z powyższych pytań, ta książka jest dla ciebie. * * * Udo Pollmer i jego team biorą na cel największe skandale żywnościowe ostatnich lat. Przyglądają się produkcji żywności, bio-certyfikatom, szczepionkom, chorobie szalonych krów i ptasiej grypie. Bazując na rzetelnych wynikach badań, które inni usiłują zamieść pod dywan, wyjaśniają, w jaki sposób wielkie koncerny manipulują informacjami i wykorzystują naszą niewiedzę. Fakt, że wszyscy płacimy za to zdrowiem, się dla nich nie liczy. Z pełną premedytacją podkładają nam świnię i to bynajmniej nie taką, którą chcielibyśmy przerobić na schabowe. Na szczęście Udo Pollmer - dyrektor Europejskiego Instytutu Żywienia i ceniony dietetyk - staje w naszym imieniu do walki o zdrowy rozsądek, obala mity i zadaje niewygodne pytania. Być może jako jedyny ma też odwagę powiedzieć, że czasem frytki z ketchupem są lepszym wyborem, niż liść sałaty z eko upraw.

Szczegóły

Tytuł: Kto nam podkłada świnię?
Podtytuł: Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o jedzeniu z supermarketów i ekożywności
Autor: Pollmer Udo, Niehaus Monika, Muth Jutta, Fock Andrea
Wydawnictwo: Znak
ISBN: 9788324036219
Tytuł oryginału: Wer hat das Rind zur Sau gemacht?
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Filippi-Lechowska Paulina
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 256
Format: 14.4x20.4
Oprawa: Miękka
Waga: 0.32 kg

Recenzje