Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów. Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je przyrządzano. Krok po kroku poznamy procesy ich wytwarzania wraz z opisem służących do tego profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój. Książkę wzbogacają praktyczne porady Hieronima Błażejaka mistrza w sztuce sporządzania nalewek, laureata wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie, a także informacje, jak poprawnie degustować nalewki.
Szczegóły
Tytuł: Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitneAutor: Andrzej Fiedoruk
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
ISBN: 9788377859735
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 352
Format: 15.1x20.9
Oprawa: Kartonowa
Waga: 0.408 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Niewierni
Czarna Owca
Wielka księga nalewek
Olesiejuk
Nieśmiertelni
Czarna Owca
Niepokorni
Czarna Owca
Obietnica następcy Prawo Milenium Księga 3
Galeria Książki
Wilcze Leże
Fabryka Słów
Roślinny lunchbox dla każdego
Znak Koncept