Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne

Zysk i S-ka

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 15.1x20.9
  • Oprawa: Kartonowa
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
29,90 PLN
Nasza cena
23,11 PLN
Oszczędzasz 23%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów. Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je przyrządzano. Krok po kroku poznamy procesy ich wytwarzania wraz z opisem służących do tego profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój. Książkę wzbogacają praktyczne porady Hieronima Błażejaka mistrza w sztuce sporządzania nalewek, laureata wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie, a także informacje, jak poprawnie degustować nalewki.

Szczegóły

Tytuł: Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne
Autor: Fiedoruk Andrzej
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
ISBN: 9788377859735
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 352
Format: 15.1x20.9
Oprawa: Kartonowa
Waga: 0.408 kg

Recenzje