Jabłko jest bardzo polskim owocem, który znakomicie nadaje się do różnorodnych kulinarnych eksperymentów. Pasuje do wielu dań zarówno tych mięsnych, jak i niezwykle lubianych ciast oraz deserów. Wiele odmian od tych bardzo słodkich poprzez soczyste, aż do kwaskowych nadaje potrawom wyjątkowy smak. Skoro mamy już jabłka w kuchni, to koniecznie musi być kaczka nadziewana, schab pieczony czy cała gama sosów i napojów. W książce znajdziemy także przepisy na smalczyk z jabłkiem, duszone warzywa z jabłkiem, jak i zyskujący popularność cydr. Ponad 100 pomysłów na to jak wykorzystać jabłka w kuchni!
Szczegóły
Tytuł: Polskie jabłkaAutor: Joanna Tołłoczko
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788379931620
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 176
Format: 19.5 x 26.4 cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.645 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Najpiękniejsze historie biblijne
Zysk i S-ka
Wojny biblijne
Bellona
Dzieje Polski w obrazach
Arkady
Ludzie średniowiecza
Rebis
Polska Jasienicy
Biografia publicysty
Biografia publicysty
Universitas
Bohaterowie są zmęczeni
Zwierciadło