Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów. W książce znajdziesz cenne informacje na temat: zalet domowego suszenia żywności mechanizmu działania dehydratora wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych zasad bezpieczeństwa żywnościowego metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów produktów najlepiej nadających się do suszenia czynników wpływających na czas suszenia żywności sposobów przygotowywania żywności do suszenia przechowywania wysuszonych produktów
Szczegóły
Tytuł: Tajniki suszenia żywnościPodtytuł: Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora
Autor: Michelle Keogh
Wydawnictwo: Galaktyka
ISBN: 9788375795202
Tytuł oryginału: Dehydrating at Home: Getting the Best from Your Dehydrator, from Fruit Leather to Meat Jerkies
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Kleszcz Ewa
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 192
Format: 21.7x19.6
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.63 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
CzuCzu: Puzzle. Mapa Polski (336177)
Wiek: 5+
Wiek: 5+
Bright Junior Media
Moje ciało należy do mnie!
Prószyński i S-ka
CzuCzu: Poznaję litery. Zabawy edukacyjne z pisakiem zmazywakiem
Wiek: 3+
Wiek: 3+
Bright Junior Media