Enzymy w technologii spożywczej

Wydawnictwo Naukowe PWN

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
104,00 PLN
Nasza cena
96,87 PLN
Oszczędzasz 7%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 48,91 zł



Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów. Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również praktyczne zastosowania enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem ?przetwórstwa żywności?.

Kraj produkcji: PL

Producent:
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa (PL)
tel: 226954800
email: bok@pwn.com.pl


Szczegóły

Tytuł: Enzymy w technologii spożywczej
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301187798
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 480
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.77 kg
Redakcja: J. Whitehurst Rober, van Oort Maarten

Recenzje