Czerwone złoto Kryminał kulinarny

Smak Słowa

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 12.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
34,99 PLN
Nasza cena
18,62 PLN
Oszczędzasz 47%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 18,33 zł



Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera.

Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota - i cenniejsze niż ludzkie życie. Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem.

Kryminał dla smakoszy!

Ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy całej, czterotomowej serii.

Szczegóły

Tytuł: Czerwone złoto Kryminał kulinarny
Autor: Tom Hillenbrand
Wydawnictwo: Smak Słowa
Seria: Kryminał kulinarny
ISBN: 9788364846731
Tytuł oryginału: Rotes gold: Ein kulinarischer Krimi
Tłumacz: Krochmal Anna, Kędzierski Robert
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 348
Format: 12.5x20.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.416 kg

Recenzje

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: