English for Dietetics to pierwszy podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego przeznaczony dla studentów dietetyki. Powstał dzięki współpracy nauczycieli akademickich zajmujących się nauczaniem języka angielskiego z ekspertami z zakresu dietetyki. Publikacja pomoże poznać język angielski z dziedziny dietetyki oraz ułatwi komunikowanie się z obcokrajowcami - zarówno ze specjalistami, jak i pacjentami. Zawiera słownictwo i struktury gramatyczne, które pozwolą: przeprowadzić wywiad żywieniowy i ogólnomedyczny, dokonać oceny żywienia i odżywienia pacjenta, omawiać diety i wyrażać poglądy na tematy zawodowe związane z leczeniem dietetycznym. Poszczególne rozdziały wprowadzają podstawowe pojęcia z zakresu:
- budowy ludzkiego ciała, układów i ich funkcji, ze szczególnym uwzględnieniem układu pokarmowego,
- procesów trawienia,
- chemii i biochemii medycznej.
Kraj produkcji: PL
Producent:
PZWL Wydawnictwo Lekarskie Sp. z o.o.
ul. G. Daimlera 2
02-460 Warszawa (PL)
tel: 22 695 48 15
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: English for DieteticsAutor: Barbara Gorbacz-Gancarz, Lucyna Ostrowska, Ewa Stefańska
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320051339
Języki: angielski, polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 324
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.52 kg
Kraj produkcji: PL