Zatrzymać lato
500 przepisów na domowe przetwory z warzyw, chutneye, marmolady, konfitury, owoce w alkoholu oraz nalewki
Rafael
Letnie słońce wypełnia owoce i warzywa smakiem, kolorem i aromatem. Jesienią chcielibyśmy zatrzymać to wspomnienie w słoikach w postaci przetworów, nalewek, soków, by móc rozkoszować się smakiem lata przez cały rok.
Koneserom kuchni, smakoszom, gospodyniom i wszystkim, dla których jedzenie to przyjemność, podpowiemy:
Kiedy przypada sezon na robienie sałatki warzywnej w occie?
Jaka papryka najlepiej nadaje się do przetworów?
Co to jest chutney i jak go przygotować?
Co można zrobić z kwiatów czarnego bzu?
Pomidory w sosie, przecier pomidorowy czy pomidory konserwowane w całości i bez skórki?
Grzyby w oliwie czy suszone?
Jaki jest najlepszy przepis na marmoladę poziomkową?
Jakie czereśnie konserwuje się w alkoholu?
Jak przygotować suszone pomidory?
Kiedy zbierać jeżyny, zanim będą pełne nasion?
A fasolkę szparagową, cukinię?
A morele, pigwy czy cytryny?
Szczegóły
Tytuł: Zatrzymać latoPodtytuł: 500 przepisów na domowe przetwory z warzyw, chutneye, marmolady, konfitury, owoce w alkoholu oraz nalewki
Wydawnictwo: Rafael
ISBN: 9788375698886
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 384
Format: 17.0x24.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.022 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Śpiewające psy
ŚWIAT LITERACKI
Pory roku. Zima
Biały Kot
JEDEN POKÓJ + DVD TW
Edycja Świętego Pawła
X PRZYKAZAŃ + DVD GRATIS TW
Edycja Świętego Pawła
Bóg nie umarł
Rafael
Dzienniki z lat wojny 1939-1945
Nasza Księgarnia
Wielka Księga Miłosierdzia
Wydawnictwo M
Biblia Wypisy z Księgi
Siedmioróg
Super Żywność
czyli superfoods po polsku
czyli superfoods po polsku
Wydawnictwo M