Zatrzymać lato
500 przepisów na domowe przetwory z warzyw, chutneye, marmolady, konfitury, owoce w alkoholu oraz nalewki

Rafael

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 17.0x24.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
59,90 PLN
Nasza cena
48,60 PLN
Oszczędzasz 19%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Letnie słońce wypełnia owoce i warzywa smakiem, kolorem i aromatem. Jesienią chcielibyśmy zatrzymać to wspomnienie w słoikach w postaci przetworów, nalewek, soków, by móc rozkoszować się smakiem lata przez cały rok. Koneserom kuchni, smakoszom, gospodyniom i wszystkim, dla których jedzenie to przyjemność, podpowiemy: Kiedy przypada sezon na robienie sałatki warzywnej w occie? Jaka papryka najlepiej nadaje się do przetworów? Co to jest chutney i jak go przygotować? Co można zrobić z kwiatów czarnego bzu? Pomidory w sosie, przecier pomidorowy czy pomidory konserwowane w całości i bez skórki? Grzyby w oliwie czy suszone? Jaki jest najlepszy przepis na marmoladę poziomkową? Jakie czereśnie konserwuje się w alkoholu? Jak przygotować suszone pomidory? Kiedy zbierać jeżyny, zanim będą pełne nasion? A fasolkę szparagową, cukinię? A morele, pigwy czy cytryny?

Szczegóły

Tytuł: Zatrzymać lato
Podtytuł: 500 przepisów na domowe przetwory z warzyw, chutneye, marmolady, konfitury, owoce w alkoholu oraz nalewki
Wydawnictwo: Rafael
ISBN: 9788375698886
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 384
Format: 17.0x24.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.022 kg

Recenzje

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: