Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki danej części kraju, związanej nie tylko z jego położeniem czy klimatem, ale także dostępnością produktów czy miejscowymi zwyczajami i tradycjami. Warto odkryć i poznać dania, które są przykładami kulinarnego folkloru i sprawią, że codzienne menu nabierze nowych smaków.
Szczegóły
Tytuł: Wielka księga polskich produktów regionalnychWydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788378874102
Język oryginału: polski
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 448
Format: 25.0 x 34.0 cm
Oprawa: Twarda
Waga: 2.72 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Analiza matematyczna w zadaniach 1
Wydawnictwo Naukowe PWN
Podstawy chemii nieorganicznej Tom 1
Wydawnictwo Naukowe PWN
Krótkie wykłady Chemia dla biologów
Wydawnictwo Naukowe PWN
Wszędzie fizyka
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Zimowe nawiedzenie
Zysk i S-ka
Ramen Zupa szczęścia i miłości
Prószyński i S-ka