Autor książki odkrywa wszystkie tajniki wędzenia ryb. Przedstawia gatunki idealne do wędzenia. Doradza, w jaki sposób transportować i przechowywać ryby, jak je oczyszczać, skrobać i patroszyć. Uczy także właściwego filetowania i mrożenia. Stosując opisane metody wędzenia (na mokro, na sucho, na zimno itp.), można uwędzić rybę dostępnymi środkami i w określonych warunkach np. na kempingu. W poradniku omówiono także narzędzia i sprzęt niezbędny do wędzenia. Dzięki szczegółowym instrukcjom samodzielnie zbudujesz różne typy wędzarni. A jeśli przygotujesz danie z ryb według jednego z przepisów zamieszczonych w książce, z pewnością zachwycisz niejednego smakosza.
Szczegóły
Tytuł: Domowe wędzenie rybAutor: Egon Binder
Wydawnictwo: RM
Kod paskowy: 9788377736081
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 96
Format: 16.4x23.3
Oprawa: Miękka
Waga: 0.192 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Koala Malowanki maluszka
Pasja
Kolorowanka malucha część 1
Literka
Domowe wędliny
Olesiejuk
Wiaderko-zamek duże
Polesie Poland