Kuchnia polska TO JEST TO! Różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najbardziej znanych kuchni europejskich.
W ostatnich latach wydano wiele książek znakomitych szefów kuchni propagujących nowoczesną kuchnię polską, ale często są to propozycje nie dla kucharzy amatorów ale dla zaawansowanych, wyposażonych w kosmiczny sprzęt. Trudno w przeciętnym polskim M3 operować ciekłym azotem, pistoletem wędzarniczym, strzelającym cukrem czy maszyną sous vide. Moja książka jest dla tych wszystkich, którzy mają w kuchni sprzęt podstawowy - nóż, deskę do krojenia, garnek i blender. Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, ale chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze znanymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej. Zatem noże w dłoń, para buch, wyobraźnia w ruch! Witajcie w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem. Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołąbków będzie z Wami!
Kasia Bosacka
Szczegóły
Tytuł: Bosacka po polsku Nowoczesne przepisy kuchni polskiejAutor: Katarzyna Bosacka
Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788324522040
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 160
Format: 21.0x26.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.924 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Wiem co kupuję! Poradnik konsumenta
Publicat
Wiem co jem Przepisy z programu
Publicat
Kubek - Psy SOLITON
Soliton
Perfekcyjny organizer
Pascal
Healthy mama. Poradnik zdrowej mamy
Słowne (dawniej Burda Książki)