,,Whisky. Leksykon smakosza to książka, którą można potraktować jak katalog trunków przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby kupić dobrą whisky i skonkretyzować swoje oczekiwania związane z tym alkoholem, ale także dla koneserów szukających konkretnych doznań smakowych.
- Celem tej książki jest pomóc Ci w poruszaniu się po tym fascynującym temacie i udostępnić pewne skróty. Profil smaku został opracowany na podstawie analizy ponad tysiąca zapisków z degustacji, stanowiąc obiektywny sposób porównania wyróżniających i istotnych cech smakowych whisky. zaznacza na początku publikacji autor, David Wishart.
Jest to pierwsza na rynku pozycja opisująca whisky słodową w tak praktyczny sposób. Jej autor zapoznaje nas z nowym profilem smakowym whisky. Wyszczególnia jej 12 aspektów smaku i zapachu: treść, słodkość, aspekt dymny, medyczny, tytoniowy, miodowy, korzenny, winny, orzechowy, słodowy, owocowy i kwiatowy. Odnoszą się one do ponad 400 określeń opisujących whisky, zaczerpniętych z około 1000 opublikowanych uwag z degustacji. Może ona także stanowić swoistego rodzaju przewodnik turystyczny w niezwykle ciekawy sposób opisano w niej szkockie gorzelnie. Podano informacje o lokalnych atrakcjach dla zwiedzających, imprezach organizowanych przez gorzelnie i o bazie noclegowej.
Szczegóły
Tytuł: Whisky Leksykon smakoszaAutor: Wishart David
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377736203
Tytuł oryginału: Whisky classified
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Kresak Piotr
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 240
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.736 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kicia Kocia na basenie
Media Rodzina
Kolorowanka A4 z naklejkami PZPN
Interdruk
PZPN Złota kadra talia 55 kart
Cartamundi
Jesień na ulicy Czereśniowej
Dwie Siostry