Whisky Leksykon smakosza

RM

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 16.5x24.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
59,99 PLN
Nasza cena
42,25 PLN
Oszczędzasz 30%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



,,Whisky. Leksykon smakosza to książka, którą można potraktować jak katalog trunków przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby kupić dobrą whisky i skonkretyzować swoje oczekiwania związane z tym alkoholem, ale także dla koneserów szukających konkretnych doznań smakowych. - Celem tej książki jest pomóc Ci w poruszaniu się po tym fascynującym temacie i udostępnić pewne skróty. Profil smaku został opracowany na podstawie analizy ponad tysiąca zapisków z degustacji, stanowiąc obiektywny sposób porównania wyróżniających i istotnych cech smakowych whisky. zaznacza na początku publikacji autor, David Wishart. Jest to pierwsza na rynku pozycja opisująca whisky słodową w tak praktyczny sposób. Jej autor zapoznaje nas z nowym profilem smakowym whisky. Wyszczególnia jej 12 aspektów smaku i zapachu: treść, słodkość, aspekt dymny, medyczny, tytoniowy, miodowy, korzenny, winny, orzechowy, słodowy, owocowy i kwiatowy. Odnoszą się one do ponad 400 określeń opisujących whisky, zaczerpniętych z około 1000 opublikowanych uwag z degustacji. Może ona także stanowić swoistego rodzaju przewodnik turystyczny w niezwykle ciekawy sposób opisano w niej szkockie gorzelnie. Podano informacje o lokalnych atrakcjach dla zwiedzających, imprezach organizowanych przez gorzelnie i o bazie noclegowej.

Szczegóły

Tytuł: Whisky Leksykon smakosza
Autor: Wishart David
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377736203
Tytuł oryginału: Whisky classified
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Kresak Piotr
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 240
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.736 kg

Recenzje