Nowe wydanie jednej z najpiękniejszych książek kulinarnych Samar Khanafer zaprasza nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich. Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu MasterChef, której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www.blogsamar.com; o kuchni pisze dla portalu NaTemat, publikuje w magazynach KUKBOOK, Kuchnia oraz Smak. Częsty gość programów telewizyjnych.
Szczegóły
Tytuł: Hummus, za'atar i granatyPodtytuł: Kulinarna podróż po Libanie
Autor: Samar Khanafer
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328037854
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 320
Format: 21.6x27.5
Oprawa: Twarda
Waga: 1.435 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Zdrowe stawy. Leczenie dietą. 140 przepisów
Zwierciadło
Jak wspierać dzieci w kryzysie?
Poradnik dla rodziców nie tylko na czas globalnej pandemii
Poradnik dla rodziców nie tylko na czas globalnej pandemii
Księgarnia Św. Wojciecha