Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję.
W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi - saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału. W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi - od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.
Szczegóły
Tytuł: Sushi i sashimiAutor: Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377736302
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 96
Format: 22.0x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.458 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dookoła świata Dzika Afryka
Kangur
Dookoła świata Wesoła Europa
Kangur
Vaiana
Egmont
Tilda i jej domek
Buchmann