Ilustracje Febe Sillani poprowadzą czytelników w podróż po magicznej krainie potraw i ich składników, roślin i zwierząt, które stanowią przysmaki w różnych częściach świata: w Ameryce Północnej, Ameryce Południowej, Europie, Azji, Afryce oraz Australii i Oceanii. Rozdział poświęcony każdej z nich otwiera mapa polityczna, na której pokazane są najbardziej typowe produkty. Kolejne strony dotyczą kilku wybranych państw. Opisujemy na nich najbardziej charakterystyczne potrawy, historie i ciekawostki związane z miejscowymi przysmakami. Kraj po kraju atlas smaku nabiera kształtu, a czytelnicy świetnie się bawią, eksplorując gastronomiczne cuda Ziemi i odkrywając różnorodność tradycji kulinarnych.
Szczegóły
Tytuł: Atlas smakuPodtytuł: Odkryj najlepsze potrawy świata
Autor: Malerba Giulia, Sillani Febe
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327451255
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 72
Format: 28.0x38.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.126 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Wielka księga wiedzy
Skąd się bierze jedzenie?
Skąd się bierze jedzenie?
Zielona Sowa
101 ciekawostek. Jedzenie
Zielona Sowa
Smakologia
Papilon
Niesamowite nasionka
Dwukropek