Magda Gessler i górale to mieszanka pełna temperamentu i... smaku. Gwiazda Kuchennych rewolucji zrealizowała swoje marzenie o restauracji w Tatrach. I połączyła kulinarną tradycję Podhala z tym, co przywiozła w polskie góry ze świata. Dlatego wśród jej góralskich przepisów znajdzie się miejsce na tradycyjną kwaśnicę choć w unowocześnionej wersji, na pachnące Hiszpanią krewetki z chilli czy hamburgera zrobionego zgodnie z najlepszymi wzorami prosto ze Stanów Zjednoczonych.
Książka, którą oddaję w Państwa ręce, to nie tylko kilkadziesiąt przepisów na dania doprawione góralszczyzną, ale i wzruszający album o kulturze Podhala wczoraj i dziś. To fascynujący region, który ostrożnie przyjmuje to, co nowe, by dać nam szansę obcowania z cudowną - pełną barw, dźwięków i obrazów - tradycją. A to coraz rzadsze. Chcę, żeby każda strona Schroniska smaków była moim zaproszeniem dla Państwa w piękne i smaczne Tatry.
Szczegóły
Tytuł: Schronisko Smaków Moja góralska kuchniaAutor: Magda Gessler
Wydawnictwo: Edipresse Polska
ISBN: 9788379454655
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 176
Format: 18.7x25.2
Oprawa: Twarda
Waga: 0.56 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Jakubiak lokalnie
Egmont
Z miłości do lokalności
Edipresse Polska
Nowoczesna Kuchnia Polska
Pascal
Pakiet - Włoskie smaki
Olesiejuk
Atlas nieba
Rebis