200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.
Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i przedłużyć trwałość warzyw oraz jak etykietować przetwory. Znajdziemy tu także dział poświęcony kwiatom i ziołom. Sięgając po to opracowanie, dostajemy też przepisy na hity włoskiej spiżarni, takie jak passaty czy giardiniery. Z kolei smakosze kuchni indyjskiej znajdą tu różne receptury na sos chutney.
Odbiorcy:
- wegetarianie i wszyscy ci, którzy chcą urozmaicić i ubogacić zapasy w swoich spiżarniach oraz poszerzyć zakres wiedzy dotyczący sposobów konserwacji żywności
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera informacje dotyczące przygotowania blisko dwustu przetworów z warzyw, również włoskie passaty i giardiniery
- nie brakuje w niej porad i ciekawostek na temat przedłużania trwałości warzyw, dodatkowo zamieszczone zostały porady dotyczące wybranych jarzyn oraz ziół.
Szczegóły
Tytuł: Przetwory z domowego ogródkaPodtytuł: 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.
Wydawnictwo: Jedność
ISBN: 9788379712755
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 256
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.814 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Królik i Misia Tom 1:
Niesmaczne zwyczaje Królika
Niesmaczne zwyczaje Królika
Zielona Sowa
Nowy wspaniały świat
Muza
Felix, Net i Nika oraz Pałac Snów Tom 3
Powergraph