Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby Zastanawiasz się, dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy A Twoje dziecko ma mocno zaczerwienione policzki
To mogą być objawy alergii -jednej z najczęściej występujących chorób w XXI wieku! Alergia pokarmowa, czyli niewłaściwa reakcja układu immunologicznego na pewne składniki pożywienia, dotyka zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jak sobie radzić z tą przykrą dolegliwością Przede wszystkim unikać uczulającego pokarmu. Właściwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym - podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej książce wymienia najczęstsze alergeny pokarmowe, omawia objawy i typy alergii pokarmowych, a także proponuje specjalne diety dla niemowląt, dzieci oraz dorosłych uczulonych m.in. na białka zbóż (dieta bezglutenowa), białka mleka krowiego i białko jajka kurzego.
Mamy nadzieję, że Kuchnia alergików ułatwi Państwu przygotowywanie smacznych i przede wszystkim zdrowych dań.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia alergikówAutor: Barbara Jakimowicz-Klein
Wydawnictwo: Astrum
Seria: Zdrowie
Kod paskowy: 9788372772053
ISBN: 8372772053
Języki: polski
Rok wydania: 2005
Ilość stron: 176
Format: 14.5x20.6cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.205 kg