Księga mięsa
Mięso i kuchnia mięsna

Olesiejuk

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 25.0x27.0cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
59,90 PLN
Nasza cena
55,64 PLN
Oszczędzasz 8%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 37,86 zł



Lepiej rzadziej, ale dobrze! Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat naturalnego chowu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym, a od mistrzów w fachu rzeźnickim dowiecie się, jak rozpoznawać jakość mięsa, w jaki sposób wykorzystuje się części wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny i cielęciny. Z pewnością przydatne będą tez informacje o sprzętach i przyborach kuchennych. A potem zabierzcie się do gotowania, wykorzystując nasze smakowite przepisy pogrupowane według najważniejszych metod obróbki kulinarnej: od smażenia, po parzenie. Ponad setka przepisów od klasycznych do współczesnych i całkiem nowych kreacji dowodzi, że z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny i jagnięciny można przyrządzić o wiele więcej niż tylko sznycle, bitki i gulasz! Pokażcie co potraficie! Powodzenia i smacznego!

Producent:
Dressler Dublin sp. z o.o
ul. Poznańska 91
05-850 Ożarów Mazowiecki (PL)
tel: +48 22 733 50 00
email: wydawnictwo@dressler.com.pl


Szczegóły

Tytuł: Księga mięsa
Podtytuł: Mięso i kuchnia mięsna
Autor: Sabine Knappe, Sabine Schlimm, Monika Schuster
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788378446118
Tytuł oryginału: Fleisch Ein wertvolles Lebensmittel bewusst geniefien
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Skalska Maria
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 240
Format: 25.0x27.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.318 kg

Recenzje