Zapomniane smaki Niezapomniane wrażenia Słodkawy pasternak, korzenny topinambur, szparagowa skorzonera, lekko gorzki jarmuż, wyrazista brukiew, soczyste kolorowe marchewki Są warzywa, które choć dawniej często gościły na polskich stołach, dziś zostały niemal całkiem zapomniane. Niesłusznie! Smaczne, pełne wartości odżywczych, są zaproszeniem do kuchni pełnej fantazji. Przygotuj krem z brukwi z wędzonym twarogiem, risotto z topinamburem, grillowaną skorzonerę z konfiturą z białej cebuli i smażonym pstrągiem, a na deser ciasto z pasternakiem i limonkowym mascarpone. Tomasz Purol odkrywa na nowo zapomniane warzywa ze staropolskiej kuchni, pokazując je w eleganckiej, nowoczesnej i przede wszystkim przepysznej odsłonie!
Szczegóły
Tytuł: Warzywniak Zapomniane smakiAutor: Tomasz Purol
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788376428987
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 208
Format: 20.6x26.8
Oprawa: Miękka
Waga: 0.736 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pan Lodowego Ogrodu Tom 1
Fabryka Słów
Dobry omen
Prószyński i S-ka
Ogień i krew Część 1
Zysk i S-ka
Cymanowski Młyn
Filia
Save me
Jaguar
Fanfik
Wydawnictwo Krytyki Politycznej
Trzy kroki od siebie
Media Rodzina
Smakoterapia 3. Spiżarnia
Edipresse Polska
Słońce też jest gwiazdą
Dolnośląskie