Dieta w cukrzycy typu 2

Medical Education

  • Rok wydania: 2019
  • Format: 19.0x23.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
18,20 PLN
Nasza cena
16,56 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 13,23 zł



W poradniku przedstawiono dietę zalecaną w cukrzycy typu 2 uwzględniającą jednocześnie profilaktykę miażdżycy i chorób sercowo-naczyniowych. Zaproponowane jadłospisy pokazują, jak komponować posiłki, aby obniżyć ich indeks glikemiczny, jakiego dokonywać wyboru produktów i technik kulinarnych w celu obniżenia IG, jakie produkty wykorzystywać, aby dieta zawierała mało nasyconych kwasów tłuszczowych, a dużo antyoksydantów i błonnika. Podpowiadają, jak urozmaicać posiłki, jak zwiększyć spożycie warzyw, również strączkowych oraz ryb (zwłaszcza tłustych morskich), jak wkomponować do potraw fermentowane napoje mleczne, czyli jogurt, kefir i maślankę, a także włączyć orzechy i nasiona oraz zioła i przyprawy (zamiast soli), Jadłospisy te są przykładem, jak sprawić, aby dieta w cukrzycy, również ta o obniżonej kaloryczności, była smaczna i atrakcyjna. Jeśli masz nadwagę, zwiększ aktywność fizyczną i zastosuj dietę o obniżonej kaloryczności. Lekarz doradzi Ci, która z zaproponowanych diet jest dla Ciebie wskazana.

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Medical Education Sp. Z o.o. Sp. k.
Kukiełki 3A
02-207 Warszawa (Polska)
tel: 500016887
email: piotr.bogusz@mededu.pl


Szczegóły

Tytuł: Dieta w cukrzycy typu 2
Autor: Aleksandra Cichocka
Wydawnictwo: Medical Education
ISBN: 9788365471109
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 24
Format: 19.0x23.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.1 kg

Recenzje