O dobrym jedzeniu.
Opowieści z pola, ogrodu i lasu

Czarne

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 14.2x22.2
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
39,90 PLN
Nasza cena
27,64 PLN
Oszczędzasz 31%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 27,64 zł



Soczysty, dojrzały pomidor w środku lata czy jego blady cień z holenderskiej uprawy całorocznej? Oto pytanie, które zadaje sobie coraz więcej Polaków.

Gdy po latach niedoborów zachłysnęliśmy się bogactwem towarów na sklepowych półkach, z zachwytu zapomnieliśmy o tym, co rodzime, dobre i zdrowe. Dopiero niedawno przestały nam wystarczać sztuczne warzywa z supermarketu. Ale żeby na rynek znów trafiła wartościowa żywność, potrzebni są ludzie, którzy ją wyprodukują. I o nich opowiada ta książka.

Bohaterowie Agaty Michalak to pasjonaci, którzy często porwali się – dosłownie – z motyką na słońce. Ich determinacja trafiła jednak na podatny grunt. Choć dla wielu Polaków cena wciąż jest czynnikiem decydującym, coraz częściej kupujemy mniej, ale za to lepiej. Chcemy wiedzieć, co jemy, jaką drogę przebyły produkty, które trafiają na nasz stół, a cena za ekologiczną żywność jest łatwiejsza do zaakceptowania, gdy mamy świadomość, że stoi za nią ciężka praca i szacunek dla przyrody.

Tak do tego, co robią, podchodzą bohaterowie Michalak: z bezwzględną uczciwością i wielkim przekonaniem, że jedzenie to coś naprawdę wartościowego.

Szczegóły

Tytuł: O dobrym jedzeniu.
Podtytuł: Opowieści z pola, ogrodu i lasu
Autor: Agata Michalak
Wydawnictwo: Czarne
ISBN: 9788380494503
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 216
Format: 14.2x22.2
Oprawa: Twarda
Waga: 0.362 kg

Recenzje