Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach
Piotr Adamczewski reporter, krytyk kulinarny Polityki, autor bloga Gotuj się! (http://adamczewski.blog.polityka.pl) oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na stole, Wędrówka po stołach Europy), który świat poznawał smakowicie za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia toskańskaAutor: Piotr Adamczewski
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377736890
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 160
Format: 16.4x23.0
Oprawa: Miękka
Waga: 0.34 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Mądra mysz Zuzia idzie do dentysty
Media Rodzina
Audrey w domu
Wspomnienia o mojej mamie
Wspomnienia o mojej mamie
Literackie
Północny Atlantyk 1914-1918
Bellona
Zagadki i łamigłówki Tabliczka mnożenia
Zielona Sowa