Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).
W książce znajdziesz między innymi informacje:
? Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i bez glutenu.
? Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia.
? Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko.
? Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie.
A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i bez glutenu.
Szczegóły
Tytuł: Dieta bez mleka i glutenu. Wydanie drugie poprawioneAutor: Barbara Kuligowska-Dudek
Wydawnictwo: Poligraf
ISBN: 9788378565536
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 248
Format: 14.6x20.3
Oprawa: Miękka
Waga: 0.305 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dieta łatwo strawna
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Choroba refluksowa przełyku.
Dieta i jadłospisy
Dieta i jadłospisy
EscapeMagazine.pl
Pyszne wypieki bez glutenu
Olesiejuk