Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine

REGIO

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 2350x1650
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
32,00 PLN
Nasza cena
24,07 PLN
Oszczędzasz 25%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 22,50 zł



„Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine” autorstwa Anny Wojciechowskiej to wersja angielska dobrze znanej książki kucharskiej, dostępnej w naszej ofercie od 2014 r. Książka w całości w języku angielskim, w porównaniu z wydaniem polskim uzupełniona o wstęp historyczny (z wyjaśnieniem pochodzenia wielokulturowej łódzkiej kuchni). Dodatkowo nastąpiła znacząca zmiana edytorska w porównaniu z wydaniem polskim – książka została wydana w twardej oprawie. W książce tej przedstawiamy niezwykle ciekawy element łódzkiego dziedzictwa – naszą lokalną kuchnię. Autorka zebrała zbiór 50 przepisów (zupy, przekąski, dania główne i desery) na dania typowo łódzkie, takie jakie jadano w jej rodzinie. Wśród nich są oczywiście zalewajka i prażoki, ale także szczawiowa, żulik, chałka, czy płucka. Kuchnia tania i prosta, a potrawy takie jakie jadano dawniej w robotniczej Łodzi. Książka została wspaniale uzupełniona fotografiami autorstwa Damiana Kruhelskiego. Zapraszamy do lektury i odkrywania dawnych łódzkich smaków. Książka idealna na prezent dla obcokrajowców odwiedzających Łódź!

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Centrum Inicjatyw na rzecz Rozwoju Regio
Kamińskiego 3/5 lok.43
91-427 Łódź (Polska)
tel: 693400228
email: biuro@regiocentrum.pl


Szczegóły

Tytuł: Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine
Autor: Anna Wojciechowska
Wydawnictwo: REGIO
Kod paskowy: 9788393104475
ISBN: 978-83-931044-7-5
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 125
Format: 2350x1650

Recenzje