„Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine” autorstwa Anny Wojciechowskiej to wersja angielska dobrze znanej książki kucharskiej, dostępnej w naszej ofercie od 2014 r. Książka w całości w języku angielskim, w porównaniu z wydaniem polskim uzupełniona o wstęp historyczny (z wyjaśnieniem pochodzenia wielokulturowej łódzkiej kuchni). Dodatkowo nastąpiła znacząca zmiana edytorska w porównaniu z wydaniem polskim – książka została wydana w twardej oprawie. W książce tej przedstawiamy niezwykle ciekawy element łódzkiego dziedzictwa – naszą lokalną kuchnię. Autorka zebrała zbiór 50 przepisów (zupy, przekąski, dania główne i desery) na dania typowo łódzkie, takie jakie jadano w jej rodzinie. Wśród nich są oczywiście zalewajka i prażoki, ale także szczawiowa, żulik, chałka, czy płucka. Kuchnia tania i prosta, a potrawy takie jakie jadano dawniej w robotniczej Łodzi. Książka została wspaniale uzupełniona fotografiami autorstwa Damiana Kruhelskiego. Zapraszamy do lektury i odkrywania dawnych łódzkich smaków. Książka idealna na prezent dla obcokrajowców odwiedzających Łódź!
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Centrum Inicjatyw na rzecz Rozwoju Regio
Kamińskiego 3/5 lok.43
91-427 Łódź (Polska)
tel: 693400228
email: biuro@regiocentrum.pl
Szczegóły
Tytuł: Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź CuisineAutor: Anna Wojciechowska
Wydawnictwo: REGIO
Kod paskowy: 9788393104475
ISBN: 978-83-931044-7-5
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 125
Format: 2350x1650
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
On Pytania intymne
Czerwone i Czarne
Rok w ogrodzie
Literackie
Naturalne środki czyszczące
Buchmann
Ona. Pytania intymne
Czerwone i Czarne