Kolarzu, Cyklisto, Rowerzysto! Niezależnie od tego, czy ścigasz się w amatorskich zawodach, czy po prostu lubisz jeździć na rowerze ? ta książka jest dla Ciebie. Jeśli chcesz, żeby noga lepiej podawała, a spodenki dobrze leżały, musisz wiedzieć, że kluczem do sukcesu jest paliwo.
W pierwszym wydanym w Polsce poradniku kulinarnym dla rowerzystów znajdziesz proste przepisy na pożywne i zdrowe dania, które zapewnią Ci energię i szybkość, nie dodając przy tym zbędnych kilogramów.
Wszystkie przepisy zostały przetestowane na kolarzach, a cenne porady dietetyka sportowego pomogą Ci osiągnąć twoje cele ? wymarzonej wagi czy maksymalizacji efektów treningowych. Przy wszystkich przepisach znajdziesz wartości energetyczne oraz oznaczenia: danie wegańskie, wegetariańskie, bezglutenowe. Nie bądź ?trzepakiem?, wsiądź na rower i sprawdź, jak to działa!
"Gdybym w czasach mojej amatorskiej i zawodowej kariery wiedział choć ułamek tego, co obecnie wiadomo na temat wpływu diety na osiągi kolarza, to byłbym jeszcze bardziej wymagający dla rywali. Dzisiaj, ścigając się już tylko dla przyjemności, odkryłem, że odpowiednie odżywianie ? a w moim przypadku dieta wegańska ? jest gwarancją nie tylko zdrowia i kondycji, ale także po prostu radości życia."
- Czesław Lang
Szczegóły
Tytuł: Bike & Cook Kulinarny poradnik rowerzystyAutor: Jagoda Podkowska, Marta Kekusz, Tomasz Kołodziejczyk
Wydawnictwo: Filo
ISBN: 9788362903290
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 288
Format: 17.5x24.5cm
Oprawa: Kartonowa
Waga: 0.9 kg