Wytwarzanie napojów miodowych jest najmniej znaną częścią sztuki kulinarnej. Dlatego autor, wypełniając tę lukę, kieruje swój poradnik przede wszystkim do grona amatorów dobrych i zdrowych trunków. Prócz wielu przepisów na aromatyczne napoje miodowe – takie jak miód korzenny, krupnik wytrawny czy piwo miodowe ciemne – Andrzej Gałuszka prezentuje sposoby ich serwowania. Podaje także kilkanaście receptur na oryginalne pikantne wypieki, które smakowo świetnie komponują się z miodami pitnymi. Ponieważ w krajach Europy Zachodniej tego typu alkohole są zupełnie nieznane, taki sposób przetwarzania i wykorzystywania miodu może stać się polską specjalnością na rynku europejskim.
Szczegóły
Tytuł: Miody pitne, krupniki i piwa miodoweAutor: Gałuszka Andrzej
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Seria: Kulinaria
ISBN: 8374692758
Rok wydania: 2006
Ilość stron: 64
Format: 14.2x20.2 cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Snapshot New Intermediate Students' Book
Longman Pearson
Kamienica
Literatura
Święta Jadwiga Królowa Polski
Diecezjalne
Wszystko zaczyna się od marzeń
Akapit Press