Obszerny przegląd napojów alkoholowych i ich zastosowań w potrawach. Bogata kolekcja tradycyjnych i współczesnych przepisów na każda okazję.
Kolorowy przewodnik po świecie wódek, likierów i win wzmacnianych- zawiera informacje o tym, gdzie i jak każdy z tych napojów powstaje, o najsławniejszych markach i producentach, o rodzajach i typach alkoholi, ich składnikach, smakach, aromatach i sposobie serwowania.
Przepisy na ponad 100 koktajli i napojów alkoholowych, miedzy innymi Moscow Mule, Singapore Sling, Margarita- za wskazówkami, jak prawidłowo je podawać.
100 przepisów na dania i desery, w tym tradycyjne: kaczka faszerowana po normandzku z calvadosem, dziczyzna po angielsku, czyli Game Pie z porto, i klasyczna angielska legumina Mince Pies z whisky; jak również współczesne: grzyby w alkoholowej zalewie (pijane grzyby), płonący suflet z lodami i likierem Grand Marnier, słodkie bułeczki Jamajka z likierem Malibu.
Wielobarwne zdjęcia towarzyszące przepisom ilustrują kolejne etapy przygotowania potraw.
Kolorowy przewodnik po świecie wódek, likierów i win wzmacnianych- zawiera informacje o tym, gdzie i jak każdy z tych napojów powstaje, o najsławniejszych markach i producentach, o rodzajach i typach alkoholi, ich składnikach, smakach, aromatach i sposobie serwowania.
Przepisy na ponad 100 koktajli i napojów alkoholowych, miedzy innymi Moscow Mule, Singapore Sling, Margarita- za wskazówkami, jak prawidłowo je podawać.
100 przepisów na dania i desery, w tym tradycyjne: kaczka faszerowana po normandzku z calvadosem, dziczyzna po angielsku, czyli Game Pie z porto, i klasyczna angielska legumina Mince Pies z whisky; jak również współczesne: grzyby w alkoholowej zalewie (pijane grzyby), płonący suflet z lodami i likierem Grand Marnier, słodkie bułeczki Jamajka z likierem Malibu.
Wielobarwne zdjęcia towarzyszące przepisom ilustrują kolejne etapy przygotowania potraw.
Szczegóły
Tytuł: Świat wódek i likierówAutor: Stuart Walton, Norma Miller
Wydawnictwo: Bellona
Kod paskowy: 9788311103375
ISBN: 8311103372
Tytuł oryginału: SPIRITS & LIQUEURS COOKBOOK
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Ochnio-Brudzyńska Anna
Języki: polski
Rok wydania: 2006
Ilość stron: 256
Format: 23.5x30.5cm
Oprawa: Twarda z obwolutą
Waga: 1.595 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Światy
Bosz
Kilka myśli o modlitwie
Księgarnia ŚW. WOJCIECHA
Wolność, równość, odmienność
Nowe ruchy społeczne w Polsce początku XXI wieku
Nowe ruchy społeczne w Polsce początku XXI wieku
Wydawnictwa Akcydensowe S.A.
Quiz religijny dla dzieci starszych
Księgarnia Św. Wojciecha
Album naszego dziecka
Papilon
Zniknięcia Esme Lennox
Rebis
Sopel 2
Fabryka Słów