Wędzenie ma bardzo długą tradycję. Zwykle z wędzonkami kojarzą nam się mięso i ryby. A przecież dzięki różnym metodom wędzenia wyjątkowo smakować mogą również sól, jaja, chleb, owoce, warzywa, sery, orzechy, zioła, a nawet słodycze! Jeśli dotychczas sądziliście, że wędzić można tylko w wędzarni, macie teraz szansę zmienić zdanie. Na grillu, w woku, w wędzarni stołowej, pod kloszem do wędzenia, w piekarniku albo w puszce po ciastkach – Cosima Bellersen Quirini, autorka niniejszego poradnika, prezentuje cały wachlarz różnych metod wędzenia tym, którzy nie boją się eksperymentować.
- Na czym polega wędzenie na zimno, na ciepło i na gorąco?
- Jak wędzić, co wędzić i w czym wędzić?
- Ponad 200 wyjątkowych i sprawdzonych przepisów na znakomite wędzonki.
Szczegóły
Tytuł: Wędzenie dla smakoszy. Ryby, mięso, warzywa, pieczywo, orzechy i inneAutor: Bellersen Quirini Cosima
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788379932825
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Urszula Szymanderska, Sergiusz Lipnicki
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 144
Format: 22.6 x 16.4 cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.414 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Manga sprzątania
Muza
Spiżarnia. Domowe przetwory
Olimp Media
Polska Wielka księga historii
mix
mix
Olesiejuk
Świnka Peppa. Książeczki z półeczki. T.62: Peppa uczy się gwizdać
Media Service Zawada
Peppa Pig. Książeczki z półeczki
Często myję ręce!
Często myję ręce!
Media Service Zawada