Prowadzenie produkcji roślinnej. Kwalifikacja R.3.1. Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 2. Szkoły ponadgimnazjalne
WSiP
Publikacja do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik, omawiająca produkcję roślin okopowych, przemysłowych i paszowych.
Autorzy dużo uwagi poświęcają właściwemu utrzymaniu użytków zielonych. Uczą identyfikacji traw (ponad 40 rysunków roślin!) – umiejętności niezbędnej rolnikowi do oceny stanu użytku zielonego i ustalenia najlepszych metod jego pielęgnacji. Podkreślają rolę zintegrowanej ochrony roślin i przedstawiają zasady jej stosowania.
W podręczniku opisano także rolnictwo ekologiczne; autorzy podkreślają wpływ rolnika na zdrowie konsumenta i na środowisko naturalne.
Publikacja zawiera wiele cennych wskazówek, które wynikają z praktycznej wiedzy wspartej badaniami naukowymi. Podaje też najważniejsze informacje na temat regulacji prawnych dotyczących rolnictwa i obrotu płodami rolnymi.
Kompendium wiedzy dla producenta roślin!
Autorzy dużo uwagi poświęcają właściwemu utrzymaniu użytków zielonych. Uczą identyfikacji traw (ponad 40 rysunków roślin!) – umiejętności niezbędnej rolnikowi do oceny stanu użytku zielonego i ustalenia najlepszych metod jego pielęgnacji. Podkreślają rolę zintegrowanej ochrony roślin i przedstawiają zasady jej stosowania.
W podręczniku opisano także rolnictwo ekologiczne; autorzy podkreślają wpływ rolnika na zdrowie konsumenta i na środowisko naturalne.
Publikacja zawiera wiele cennych wskazówek, które wynikają z praktycznej wiedzy wspartej badaniami naukowymi. Podaje też najważniejsze informacje na temat regulacji prawnych dotyczących rolnictwa i obrotu płodami rolnymi.
Kompendium wiedzy dla producenta roślin!
Szczegóły
Tytuł: Prowadzenie produkcji roślinnej. Kwalifikacja R.3.1. Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 2. Szkoły ponadgimnazjalneAutor: Katarzyna Kucińska, Arkadiusz Artyszak
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302167751
Kategoria: Podręczniki
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 288
Oprawa: miękka