Niezwykle prosta i smaczna kuchnia śródziemnomorska jest ostatnio w Polsce coraz modniejsza. Tradycja rozpoczynania posiłków (szczególnie tych bardziej uroczystych) od małej przekąski, podobnie jak w kuchni śródziemnomorskiej, jest także u nas. Już w XVII w. w Polsce przystawki nazywano antypastami. Książka oferuje 160 przepisów na smakowite danka i małe co nieco. Dzięki niej można przyrządzić śledziki, sardynki, tuńczyka, pomidory z mozarellą, sałatki, grzanki, tosty... Mniam!
Szczegóły
Tytuł: Przystawki kuchni śródziemnomorskiejAutor: Caprari Małgorzata
Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Kod paskowy: 9788374044523
ISBN: 8374044527
Tytuł oryginału: Przystawki kuchni śródziemnomorskiej
Język oryginału: polski
Języki: polski
Rok wydania: 2006
Ilość stron: 160
Format: 15.3x21.4 cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.296 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Okna i balkony w kwiatach
Świat Książki
Kodeks spółek handlowych Komentarz
LexisNexis