Od lat suszę kwiaty lipy na ziołowy napar, zbieram kwiaty bzu na syrop i nalewkę, chętnie kulinarnie wykorzystuję młode pędy sosny. Mimo to po lekturze Smakowitych drzew czuję, że jak dotąd ominęło mnie najlepsze! Mam ochotę z miejsca spakować koszyk oraz nożyce i ruszyć do lasu w poszukiwaniu smakołyków! Czekam na klonowe noski i pąki lipy, by zakisić je i podawać do ulubionych dań, wypatruję listków klonu na domową fermentowaną herbatkę i już nie mogę się doczekać wiosny. Młode listki lipy i brzozy będę dodawać do sałatek codziennie!
Dominika Wójciak, autorka książek kulinarnych (Sezonowe warzywo, Ziarno).
Autorka Jadalnych kwiatów i Pysznych chwastów po raz kolejny zaskakuje potrawami z darów dzikiej natury! Tym razem proponuje niepowtarzalne przepisy na dania z drzew.
Spróbuj marynowanych szyszek, bukowej nutelli czy lipowych lodów. Ugotuj brzozowe risotto, upiecz chleb z żołędzi i zrób keczup z głogu. Zaskocz swoich gości oryginalnymi daniami prosto z lasu.
Otwórz się na nowe doznania i sprawdź, jak smakowite mogą być drzewa.
Dominika Wójciak, autorka książek kulinarnych (Sezonowe warzywo, Ziarno).
Autorka Jadalnych kwiatów i Pysznych chwastów po raz kolejny zaskakuje potrawami z darów dzikiej natury! Tym razem proponuje niepowtarzalne przepisy na dania z drzew.
Spróbuj marynowanych szyszek, bukowej nutelli czy lipowych lodów. Ugotuj brzozowe risotto, upiecz chleb z żołędzi i zrób keczup z głogu. Zaskocz swoich gości oryginalnymi daniami prosto z lasu.
Otwórz się na nowe doznania i sprawdź, jak smakowite mogą być drzewa.
Szczegóły
Tytuł: Smakowite drzewaAutor: Kalemba-Dróżdż Małgorzata
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788381030441
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 352
Format: 16.5x23.8cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.85 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Obserwator
Sonia Draga
Drzewa
ExpressMap
Dzika kuchnia
Nasza Księgarnia
Hipis
Drzewo Babel
Druga fala prywatyzacji. Niezamierzone skutki rządów PiS
Fundacja Kultura Liberalna