Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wykwintne a zarazem odznacza się znakomitymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdują się pośród nich oryginalne receptury z kuchni innych narodów, jak również polskie dania zarówno te tradycyjne, jak i współczesne. Można na domowy obiad przygotować roladki z indyka lub żołądki gęsie po alzacku. Gęsia szyja nadziewana to dobra pozycja na kolację czy kaloryczne śniadanie. A sałatka z kaczką, mango i granatem? Rewelacja. W książce są też proste przepisy na zrobienie domowych kiełbas drobiowych. Dodatkiem podnoszącym walory smakowe potraw są sosy, których popularne przepisy znajdują się na końcu. Sięgajmy po to co zdrowe, zwłaszcza wtedy, gdy jest smaczne. Naprawdę warto.
Szczegóły
Tytuł: Kąski z gąski, indyka i kaczkiAutor: Tadeusz Barowicz
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788379933143
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 128
Format: 16.6 x 23.4 cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.414 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Japońskie słodycze
Hanami
Afryka Kazika
BIS
Tylko zupy
Buchmann
Stulecie Winnych. Notes kulinarny. 70 przepisów
Zwierciadło
Przyjaciele
Literatura