Przygotowywanie deserów i ich zjadanie jest jedną z największych przyjemności w życiu. Niestety, desery to prawdziwe wyzwanie dla diabetyków. Poza kontrolą poziomu cukru, węglowodanów, muszą oni także uważnie dobierać tłuszcze. Czy można mimo to cieszyć się smakiem słodkości? Oczywiście! Książka opiera się na najnowszych osiągnięciach medycyny. Przepisy mają podane wartości węglowodanów, tłuszczy, cholesterolu i WW. Wykorzystują "dobre węglowodany" zawarte w takich produktach, jak owoce i owies, ograniczając białą mąkę i cukier. Nacisk położony jest na zdrowe tłuszcze: oleje, orzechy i nasiona. Liczba kalorii jest kontrolowana dzięki użyciu niskotłuszczowych produktów. A wszystko to z myślą o tym, by słodycze nie zawierały dużych ilości cukru, tłuszczu i kalorii.
Szczegóły
Tytuł: Desery dla diabetykówAutor: Woodruff Sandra
Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Kod paskowy: 9788374043441
ISBN: 83-7404-344-X
Tytuł oryginału: Diabetic Dream Desserts
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Jankiewicz Paweł
Języki: polski
Rok wydania: 2006
Ilość stron: 208
Format: 13.0x19.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.27 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
O składni
Inwestycje
Najpiękniejsze dwory polskie
Świat Książki
Alter Ego 1 DVD
poziom A1
poziom A1
Hachette Livre