Stoiska, food trucki, budki z przyrządzanymi na szybko daniami uliczne jedzenie zaczyna odgrywać coraz większą rolę w naszym codziennym życiu. Jeśli przyjrzymy się bliżej, zauważymy, że pod tą nową etykietką kryje się milion potraw o przeróżnym rodowodzie.
W dzisiejszym świecie, który skurczył się wskutek procesu globalizacji, uliczne jedzenie przybliża nam kuchnie odległych państw i pozwala odkryć autentyczne smaki, które często giną w wielkim przemyśle restauracyjnym.
Dzięki tej książce poznasz jedzenie uliczne w lżejszej postaci. Prezentowane tu dania są nie tylko ekscytujące i smaczne, ale także bo czemu nie? zdrowe. Wystarczy wybrać piekarnik zamiast patelni, zastąpić białą mąkę zdrowszą mąką pełnoziarnistą i bazować na produktach sezonowych.
Książka jest podzielona na cztery części (przepisy z pastami i sosami, z warzywami, z owocami oraz na bazie zbóż, mięsa i ryb), opatrzona wspaniałymi zdjęciami i szczegółowymi opisami. Na każdej stronie znaleźć można oryginalne kompozycje składników tworzące kalejdoskop smaków. Oto kuchnia globalna w lżejszej i zdrowszej odsłonie, zaskakujące pomysły apetycznych przekąsek i posiłków, które wniosą trochę słońca i radości do szarej rzeczywistości.
W dzisiejszym świecie, który skurczył się wskutek procesu globalizacji, uliczne jedzenie przybliża nam kuchnie odległych państw i pozwala odkryć autentyczne smaki, które często giną w wielkim przemyśle restauracyjnym.
Dzięki tej książce poznasz jedzenie uliczne w lżejszej postaci. Prezentowane tu dania są nie tylko ekscytujące i smaczne, ale także bo czemu nie? zdrowe. Wystarczy wybrać piekarnik zamiast patelni, zastąpić białą mąkę zdrowszą mąką pełnoziarnistą i bazować na produktach sezonowych.
Książka jest podzielona na cztery części (przepisy z pastami i sosami, z warzywami, z owocami oraz na bazie zbóż, mięsa i ryb), opatrzona wspaniałymi zdjęciami i szczegółowymi opisami. Na każdej stronie znaleźć można oryginalne kompozycje składników tworzące kalejdoskop smaków. Oto kuchnia globalna w lżejszej i zdrowszej odsłonie, zaskakujące pomysły apetycznych przekąsek i posiłków, które wniosą trochę słońca i radości do szarej rzeczywistości.
Szczegóły
Tytuł: StreetfoodAutor: Cinzia Trenchi
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327464071
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 160
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Świąteczne przepisy
Insignis
Opowieść podręcznej
Wielka Litera
Swing Time
Znak
Z miłości do lokalności
Edipresse Polska
Oskarżenie. Joanna Chyłka. Tom 6
Czwarta Strona
Gabinet anatomii
Dwie Siostry
Cień góry
Marginesy
Jak zawsze
W.A.B.