Hotelarstwo
Organizacja i funkcjonowanie obiektów noclegowych

PWE

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 16.2x23.7cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
69,90 PLN
Nasza cena
65,38 PLN
Oszczędzasz 7%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



W książce kompleksowo przedstawiono zasady organizacji oraz funkcjonowanie obiektu hotelarskiego. Autorzy przedstawili: rolę obiektów noclegowych we współczesnej gospodarce; tworzenie struktury funkcjonalnej takiego obiektu i jej główne elementy; kształtowanie komórek organizacyjnych przedsiębiorstwa hotelarskiego i ich zakres pracy; najistotniejsze cechy osobowości i niezbędne kwalifikacje hotelarzy; charakterystykę grup i segmentów gości hotelowych; zasady komunikacji między gospodarzami a gośćmi; reklamacje usług hotelowych oraz kwestie bezpieczeństwa i higieny pracy w obiekcie hotelarskim. Książka jest przeznaczona dla wykładowców i studentów kierunków związanych z hotelarstwem i turystyką w wyższych uczelniach różnych typów. Może też być wykorzystywana przez nauczycieli i wykładowców w szkołach średnich i pomaturalnych kształcących w specjalnościach: hotelarstwo i turystyka. Z pewnością przyda się również osobom, które chciałyby pokusić się o zorganizowanie i prowadzenie obiektu oferującego noclegi

Szczegóły

Tytuł: Hotelarstwo
Podtytuł: Organizacja i funkcjonowanie obiektów noclegowych
Autor: Mariola Milewska, Bogdan Włodarczyk
Wydawnictwo: PWE
ISBN: 9788320822922
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 414
Format: 16.2x23.7cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.615 kg

Recenzje

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: