Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.
Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.
Szczegóły
Tytuł: Zdrowe strączkiAutor: Maria Banach
Wydawnictwo: Samo Sedno
ISBN: 9788365884381
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 21616
Format: 27.4x13.8
Oprawa: Miękka
Waga: 0.455 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Domowe kluchy. Sprawdzone przepisy
Olesiejuk
Jedyne praktyczne przepisy
Bernardinum
Sałatki warzywne w.2019
Astrum