Jak ze swojego jedzenia uczynić lekarstwo i źródło sił, a jednocześnie nadal czerpać z niego przyjemność, bez samoograniczenia i ascezy? Książka o osiąganiu prawdziwej witalności dzięki przejściu na naturalny, przynoszący życie pokarm. W książce autor dzieli się własnymi tajemnicami i przedstawia 100 przepisów na przygotowanie "żywych" potraw. To właśnie oryginalne receptury stanowią zasadniczą zawartość tej książki. Dzięki konkretnym wskazówkom każdy będzie potrafił "skomponować" pełnowartościową dietę, dostosowaną do indywidualnej kondycji i uniknie typowych błędów diety wegetariańskiej i witariańskiej. Siergiej Gładkow jest doktorem nauk matematyczno-fizycznych, w przeszłości z sukcesami zajmującym się fizyką eksperymentalną, autorem wielu publikacji. Gdy jego karierę naukową przerwała zagrażająca życiu choroba onkologiczna, postanowił zrezygnować z pomocy lekarzy i wszystkie sprawy związane ze zdrowiem wziąć w swoje ręce. Od tego czasu minęło prawie ćwierć wieku. Autor znalazł nową drogę i cel swojego życia - poszukiwanie sposobów uzyskania jedności z Przyrodą, rozumianą jako żywy organizm. Wydał w Rosji już kilka prac na temat zdrowego odżywiania. Jedną z głównych idei niniejszej książki jest postrzeganie budowania diety idealnej jako procesu twórczego, do którego należy podchodzić, kierując się nie narzuconymi teoriami i dogmatami, ale uważną obserwacją własnego organizmu - to w nim mamy poszukiwać symptomów rosnącej witalności.
Szczegóły
Tytuł: Kulinarna księga naturyAutor: Siergiej Gładkow
Wydawnictwo: AST
ISBN: 9788394705008
Język oryginału: rosyjski
Tłumacz: Pracki Marcin
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 304
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.335 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Cud głodówki
AST