W naszych supermarketach pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców, o których pochodzeniu, a także walorach smakowych czy zdrowotnych wiemy niezbyt wiele. Mijamy je obojętnie często dlatego, że nie wiemy, jak je jeść. Oto opracowanie, które uzmysłowi nam, jak wiele tracimy, podchodząc nieufnie do czerymoi, kaki, chinoli, lepiej znanej jako marakuja, czy zapote.
Z tej książki dowiesz się między innymi:
co to jest gruszka aligatora?
za jakim owocem tęsknił na emigracji Gabriel Garca Mrquez?
jakie drzewo Indianie uważają za palmę życia?
czy pieniądze rzeczywiście nie śmierdzą?
tego, że kiwi wcale nie pochodzi z Nowej Zelandii
kto przepada za słoniowymi wszami?
gdzie rosną owoce zwane ogniem Zeusa?
od kiedy Amerykanie żują gumę?
Z tej książki dowiesz się między innymi:
co to jest gruszka aligatora?
za jakim owocem tęsknił na emigracji Gabriel Garca Mrquez?
jakie drzewo Indianie uważają za palmę życia?
czy pieniądze rzeczywiście nie śmierdzą?
tego, że kiwi wcale nie pochodzi z Nowej Zelandii
kto przepada za słoniowymi wszami?
gdzie rosną owoce zwane ogniem Zeusa?
od kiedy Amerykanie żują gumę?
Producent:
Dressler Dublin sp. z o.o
ul. Poznańska 91
05-850 Ożarów Mazowiecki (PL)
tel: +48 22 733 50 00
email: wydawnictwo@dressler.com.pl
Szczegóły
Tytuł: Historia owoców tropikalnych. Od awokado do zapoteAutor: Jarosław Molenda
Wydawnictwo: Bellona
ISBN: 9788311153721
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 320
Format: 14.5x20.5 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.398 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Słownik ortograficzny PWN z wymową
Wydawnictwo Naukowe PWN
Kwanty nie dla każdego
Jak zrozumieć to, czego nikt nie rozumie
Jak zrozumieć to, czego nikt nie rozumie
Prószyński i S-ka
Mózg Podręcznik użytkownika
Feeria
Matematyka. Kompendium maturzysty
Świat Książki