Czy wiesz, że kolory warzyw i owoców bardzo wiele mówią o ich właściwościach zdrowotnych? Czerwone mają korzystny wpływ na układ krążenia i poziom cholesterolu, pomarańczowe i żółte chronią wzrok, fioletowe opóźniają starzenie i pomagają w walce z nadwagą, białe mają właściwości antybakteryjne oraz antywirusowe. Każdy rozdział poświęcony jest warzywom i owocom w danym kolorze. Znajdziesz tu przepisy na sałatkę z czerwonej kapusty z granatem, smażone bakłażany z fetą, zupę krem z zielonego groszku czy białe szparagi z masłem czosnkowym.
Szczegóły
Tytuł: Kolory smaku Warzywa i owocePodtytuł: Czerwone Pomarańczowe Fioletowe Zielone Białe
Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377071915
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 192
Format: 16.5x22.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.485 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Smak zdrowia
Otwarte
Zielono mi
Świeże warzywa w twojej kuchni
Świeże warzywa w twojej kuchni
Olimp Media
Spiżarnia. Domowe przetwory
Olimp Media
SuperFood ziemniak dynia burak
Olimp Media
Superfood na wynos
Olimp Media
Maluszkowe malowanie. Pieski
Skrzat