Alergie pokarmowe, astma, wrzodziejące zapalenie jelit, celiakia, refluks, cukrzyca - to tylko nieliczne, bardzo trudne do wyleczenia choroby przewlekłe, na które zapada coraz większa liczba dzieci w Europie i na świecie.
Jeśli chcesz uchronić swoją pociechę przed cierpieniem oraz skomplikowanym, często trwającym bardzo długo procesem rekonwalescencji, koniecznie zajrzyj do książki ,,Dlaczego nasze dzieci chorują".
Autorki - dr Michelle Perro oraz Vincanne Adams - starają się obiektywnie odpowiedzieć na fundamentalne pytanie: ,,Co wpędza nasze dzieci w choroby ?". Przestawiają naukowe, kliniczne dowody na to, jak bardzo negatywny wpływ na zdrowie ludzi ma wciąż postępująca industrializacja rolnictwa i chemizacja produkcji żywności. Popierają je wieloma przykładami z własnej praktyki. Dzieci już od pierwszych dni życia narażone są na wdychanie powietrza pełnego szkodliwych toksyn oraz spożywanie produktów zawierających ogromne ilości pestycydów, antybiotyków i hormonów. To stopniowo osłabia ich układ odpornościowy, mózg i organy. Współczesna medycyna nie potrafi uchronić najmłodszych przed tymi zagrożeniami. Niesprawne modele opieki i ograniczone metody rozpoznawania przyczyn chorób sprawiają, że rodzice sami muszą poszerzać wiedzę na temat chorób dietozależnych, funkcjonowania flory jelitowej i zaburzeń szczelności jelit.
Z lektury książki dowiesz się:
- jak pomóc chronicznie chorym dzieciom,
- czym jest żywność industrialna,
- dlaczego technologie GM, które miały chronić nas przed szkodliwymi substancjami, obecnie generują ogromną ilość toksyn,
- jak duże znaczenie dla zdrowia dziecka i jego rozwoju ma jakość produktów, które podajesz mu na talerzu.
Jeśli chcesz uchronić swoją pociechę przed cierpieniem oraz skomplikowanym, często trwającym bardzo długo procesem rekonwalescencji, koniecznie zajrzyj do książki ,,Dlaczego nasze dzieci chorują".
Autorki - dr Michelle Perro oraz Vincanne Adams - starają się obiektywnie odpowiedzieć na fundamentalne pytanie: ,,Co wpędza nasze dzieci w choroby ?". Przestawiają naukowe, kliniczne dowody na to, jak bardzo negatywny wpływ na zdrowie ludzi ma wciąż postępująca industrializacja rolnictwa i chemizacja produkcji żywności. Popierają je wieloma przykładami z własnej praktyki. Dzieci już od pierwszych dni życia narażone są na wdychanie powietrza pełnego szkodliwych toksyn oraz spożywanie produktów zawierających ogromne ilości pestycydów, antybiotyków i hormonów. To stopniowo osłabia ich układ odpornościowy, mózg i organy. Współczesna medycyna nie potrafi uchronić najmłodszych przed tymi zagrożeniami. Niesprawne modele opieki i ograniczone metody rozpoznawania przyczyn chorób sprawiają, że rodzice sami muszą poszerzać wiedzę na temat chorób dietozależnych, funkcjonowania flory jelitowej i zaburzeń szczelności jelit.
Z lektury książki dowiesz się:
- jak pomóc chronicznie chorym dzieciom,
- czym jest żywność industrialna,
- dlaczego technologie GM, które miały chronić nas przed szkodliwymi substancjami, obecnie generują ogromną ilość toksyn,
- jak duże znaczenie dla zdrowia dziecka i jego rozwoju ma jakość produktów, które podajesz mu na talerzu.
Szczegóły
Tytuł: Dlaczego nasze dzieci chorują?Autor: Michelle Perro, Vincanne Adams
Wydawnictwo: Galaktyka
ISBN: 9788375796681
Tytuł oryginału: What's making our children sick?
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Golachowska Magdalena
Języki: angielski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 316
Format: 15.0x23.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Mysi domek. Sam i Julia
Media Rodzina
Mysi domek Sam i Julia w teatrze
Media Rodzina
Mysi domek Sam i Julia w cyrku
Media Rodzina
Mała encyklopedia Domowych Potworów
Nasza Księgarnia
Niezłe ziółko
Literatura
Koala, który się trzymał
Zielona Sowa
Cat in the Book Elementarz języka angielskiego z płytą CD
Centrum Edukacji Dziecięcej
Co mówi tata Alberta?
Zakamarki
Mysi domek Urodziny
Media Rodzina
Mysi domek. Sam i Julia w porcie
Media Rodzina