Czy próbowaliście kiedyś zrazów po warszawsku, śledzia po kaszubsku czy warmińskich pierożków zwanych dzyndzałkami?
Dzięki tej książce nie tylko poznacie bogactwo kulinarne różnych regionów Polski oraz Kresów, ale również samodzielnie przyrządzicie te oryginalne potrawy. Kuchnia regionalna oparta jest na prostych składnikach, dostępnych na miejscu, u lokalnych dostawców.
Jest to także kuchnia zgodna z rytmem pór roku, w pełni wykorzystująca smakowe i zdrowotne walory produktów sezonowych zwłaszcza takich, z których Polska naprawdę może być dumna, jak jabłka czy śliwki.
Dzięki tej książce nie tylko poznacie bogactwo kulinarne różnych regionów Polski oraz Kresów, ale również samodzielnie przyrządzicie te oryginalne potrawy. Kuchnia regionalna oparta jest na prostych składnikach, dostępnych na miejscu, u lokalnych dostawców.
Jest to także kuchnia zgodna z rytmem pór roku, w pełni wykorzystująca smakowe i zdrowotne walory produktów sezonowych zwłaszcza takich, z których Polska naprawdę może być dumna, jak jabłka czy śliwki.
Szczegóły
Tytuł: Polska kuchnia regionalnaAutor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327477712
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 224
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Spacerkiem po Łodzi Przewodnik dla dzieci
Literatura
Spacerem po Łodzi
Egros
Wir Na linii ognia
Znak Horyzont
Nowa kuchnia polska
Olimp Media
Regionalna kuchnia polska
Olimp Media
Pilot F-16
WarBook