Czy próbowaliście kiedyś zrazów po warszawsku, śledzia po kaszubsku czy warmińskich pierożków zwanych dzyndzałkami?
Dzięki tej książce nie tylko poznacie bogactwo kulinarne różnych regionów Polski oraz Kresów, ale również samodzielnie przyrządzicie te oryginalne potrawy. Kuchnia regionalna oparta jest na prostych składnikach, dostępnych na miejscu, u lokalnych dostawców.
Jest to także kuchnia zgodna z rytmem pór roku, w pełni wykorzystująca smakowe i zdrowotne walory produktów sezonowych zwłaszcza takich, z których Polska naprawdę może być dumna, jak jabłka czy śliwki.
Dzięki tej książce nie tylko poznacie bogactwo kulinarne różnych regionów Polski oraz Kresów, ale również samodzielnie przyrządzicie te oryginalne potrawy. Kuchnia regionalna oparta jest na prostych składnikach, dostępnych na miejscu, u lokalnych dostawców.
Jest to także kuchnia zgodna z rytmem pór roku, w pełni wykorzystująca smakowe i zdrowotne walory produktów sezonowych zwłaszcza takich, z których Polska naprawdę może być dumna, jak jabłka czy śliwki.
Kraj produkcji: PL
Producent:
Dressler Dublin sp. z o.o
ul. Poznańska 91
05-850 Ożarów Mazowiecki (PL)
tel: +48 22 733 50 00
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Polska kuchnia regionalnaAutor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327477712
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 224
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Julek
Podróże do krain wyobraźni Juliana Tuwima
Podróże do krain wyobraźni Juliana Tuwima
Księży Młyn
Spacerkiem po Łodzi Przewodnik dla dzieci
Literatura
Spacerem po Łodzi
Egros
Ludzie Łodzi
Księży Młyn
Wir Na linii ognia
Znak Horyzont
Łowcy
Księży Młyn
Wierni
Księży Młyn
Pilot F-16
WarBook